Jenny Chung

Als mijn fantasie oneindig is.

Dan kies ik ervoor om de ziel van de mens te verbeelden.

Dat wat men niet ziet,

Maar wat men wel voelt

Wil ik een vorm geven.

Dreamholes

De ziel van de mens begon Jenny Chung te verbeelden door het menselijke lichaam op het platte vlak te vullen met decoratieve elementen zoals bloemen of Aziatische patronen. Nu bestaat het innerlijk uit een of meerdere mandala’s die de tijd in de mens lijkt te verbeelden.

‘Dreamholes’ is een vervolg in haar onderzoek naar de ziel van de mens. In de dromen van een mens ligt een stukje van die ziel verborgen. Dat deel dat wij onbewust al kennen, maar bij het wakker worden keer op keer weer vergeten.

Jenny Chung

Jenny Chung (1979) volgde haar opleiding aan de Academie Minerva tegelijkertijd met haar studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Zij woont nog steeds in Groningen en is werkzaam als beleidsadviseur bij de gemeente Assen.

Ruim negen jaar werkt zij nu aan haar kunstenaarsschap door jaarlijks deel te nemen aan exposities. Innerlijk bewustzijn en experiment staat centraal in de ontwikkeling van haar werk. Daarom experimenteert zij graag met verschillende materialen op het platte vlak. Dit kan variëren van pen en papier tot glas en lak en zelfs textiel.