Wilma Wassing

Wilma Wassing is iemand die zich niet wil beperken in technieken en materialen. De uitdaging van het ontdekken van de diverse mogelijkheden van allerlei materialen en technieken en combinaties, is wat haar voldoening en inspiratie geeft.

De beelden die zij maakt zijn overwegend figuratief. Daar waar ze diverse materialen en technieken combineert in 1 werk zijn is er sprake van meer abstractie.

Dieren zijn een terugkerend thema in haar werk. Een fascinatie en ontzag heeft ze o.a. voor paarden en stieren. Eigenschappen als kracht, moed, trouw, elegantie en souplesse legt ze boetserend vast in klei of was. Een imponerende uitstraling of krachtig gedrag is wat ze wil benadrukken. Daarvoor is juist het complete lijf van het dier overbodig en volstaat een gedeelte, een torso om de essentie van wat zij wil laten zien te versterken.

De beelden worden door haar gestookt in een keramiekoven of gegoten in brons volgens de verloren was methode.

Naast het maken van beelden, maakt ze schalen en potten van aardewerk. Deze kenmerken zich door eenvoud in vorm en in decoratie. Het gebruik van glanzende glazuren in combinatie met matte oxides zorgen hierbij voor contrast en spanning.

www.wilmawassing.nl